Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

nedjelja, 10.03.2013.

Brđani idu na Europsko prvenstvo u Poljsku!

Čak pet igrača ŠK Brda trebalo bi nastupiti na predstojećem Europskom prvenstvu koje se od 4. do 17. svibnja igra u Legnici(Poljska).

Predsjednik Bužančić dugo je razmišljao koga poslati po prvi inozemni trofej.
Naime, nakon brojnih pehara osvojenih u domaćim natjecanjima, predsjednik i uprava žarko žele i jedan inozemni trofej.
Da malo podsjetimo na domaće uspjehe: Tu su pokali za pobjede u 4., 3., 2. i 1B ligi, te pokali za osvojen Festival na Kupu prije dvije godine, pa onda pokal koji je osvojio kapetan Ivan Krnić pobjedom na Epetium Open-u, itd.
I nakon dužeg premišljanja predsjednik je odlučio koju petoricu poslati.
Ovdje ćemo nabrojiti samo trojicu koji su već potvrdili nastup, dok ćemo dva imena još malo zadržati u tajnosti jer zbog privatno-poslovnih obveza još nisu sigurni za odlazak u Poljsku.

Dakle, sigurno idu:

Ivan Krnić
Mateo Ivić
Dražen Čurić........................


Nitko zapravo ne zna po kojim je kriterijima predsjednik odabrao ove igrače. Nagađa se ipak da se odlučio za Krnića, inače potpredsjednika kluba i kapetana prve ekipe, i to zbog njegovog nagomilanog iskustva u vođenju momčadi, pa "presidente" očekuje da kapetan i u dalekoj i hladnoj Poljskoj prenese malo timskog duha na igrače.
Za Čurića se vjerojatno odlučio jer je "Barba" već godinama jedna od udarnih igala prve momčadi Brda, a neslužbeno doznajemo kako i on sam smatra da će biti prava "plutajuća mina" na prvenstvu.
S druge strane, sportski direktor Ivić u očitoj je igračkoj krizi, ali je on ipak igrač koji među putnicima za Poljsku ima najviše Gm skalpova(Delchev, Bosiočić...), pa se predsjednik nada da bi taj niz mogao nastaviti i na Europskom.
.

Na današnjem spontanom i izvanrednom sastanku na košarkaškim terenima na Brdima, Tiho je igračima "izrecitirao" "dream team" koji ide na Europsko, potvrdio da klub plaća sve troškove, te najavio specijalne bonuse ako se bilo tko od igrača vrati s peharom europskog prvaka.
A to je udvostručenje godišnjih honorara svim putnicima u Poljsku, te velika klupska fešta uz pečenog vola!
Postoji i utješna nagrada, u slučaju plasmana među prva 23, što bi značilo i plasman na Svjetsko prvenstvo.
Ukoliko to netko ostvari dobit će jednokrevetnu sobu i "pojačanu ishranu" na predstojećem Finalu kupa HR koji se igra odmah nakon Europskog.


.......




- 18:14 - Komentari (6) - Isprintaj - #