Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

petak, 23.09.2011.

U nove pobjede!





Burno šahovsko ljeto je za nama, ili da budemo precizniji, završava danas u 11.04.
Događaja je bilo kao u priči, a broj jedan svakako je bio spektakularni povijesni prvi Split Open u organizaciji ŠK Brda.
Iako Brđani do sada nisu imali iskustva u organizaciji tako velikih događaja, momci s gradske periferije iskazali su se i pobrali pohvale svih, od samih šahista do gradskih struktura.
Zato nema sumnje da će se i dogodine igrati Split Open, ali o tome ćemo više krajem listopada.
Nakon burnog ljeta, očekuje nas još burnija šahovska jesen. Baš kao i na našoj političkoj sceni, "vrit" će za šahovskim tablama i oko njih ove jeseni.
Da podsjetimo, Brđane očekuju nastupi obje ekipe, svake u svojoj konkurenciji. Momčadi dočekuju svoja natjecanja u različitim raspoloženjima. Tako prvotimce početkom listopada čeka nastup na 1.B šahovskoj ligi. Prvotimci s pravom očekuju borbu za vrh i eventualni plasman u najviši rang natjecanja. Ipak, opstanak u ligi je realnost, a nešto više bio bi veliki uspjeh.
I dok "odlikaši" mirno očekuju ligu, u drugoj ekipi - panika!
Naime, nakon nenadane ostavke kapetana Tomića, momčad je ostala bez vođe kojeg će se pokušati izabrati večeras u klupskim prostorijama. Bit će to demokratski izbor, kao i uvijek u ŠK Brda, iako se šuška da će opet glavnu riječ preuzeti takozvani "košarkaški lobby".
Kako god bilo, drugu ekipu u nastavku natjecanja južne skupine 2.lige čeka grčevita borba za opstanak.
Mladići "iz drugog plana" najavili su borbu do golih kraljeva kako bi osvjetlali klupski obraz i dogodine nastavili natjecati se u istom rangu.
Neće im biti lako, ali uz novo mudro vodstvo to možda i ne bude nemoguća misija.
Inače, na večerašnjem sastanku odlučit će se i tko će putovati u Zadar idućeg vikenda na ligu, obzirom da za početni sastav druge momčadi kandidira čak 10 igrača.
Što se tiče sastava prve ekipe, ona će u Solarisu 4. listopada istrčati u standardnom, atomskom sastavu kojeg već i vrapci na granama znaju napamet:
Berczes, Šarić, Plenković, Ivić, Čurić, Šušak, Krnić(cap.), Katavić.
Podršku ekipi na ligi će davati predsjednik kluba Bužančić i predsjednik Stegovne komisije Kapitanović, koji će na ligi obnašati i dužnost člana uprave zaduženog za prehranu.
Već je najavio raznovrsnu ishranu bogatu proteinima, mineralima i vitaminima toliko neophodnima za kvalitetno šahiranje.
Nije nam pak želio otkriti što je pripremio za piće:
- Neka to ostane moja mala tajna, zagonetno nam je odgovorio.

- 09:57 - Komentari (7) - Isprintaj - #