Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

četvrtak, 11.11.2010.

Došla struja, predsjednik Brda dug klubova platio iz svog džepa!

Protorije na Blatinama opet rade!
Struja je uključena oko 14 sati, nakon što je jutros predsjednik Brda Bužančić iz svog džepa platio HEP-u dug klubova.
Tako će nakon nekoliko dana prostorije opet zasvijetliti, na radost šaha i šahista.

- 13:57 - Komentari (35) - Isprintaj - #

utorak, 09.11.2010.

Tko je ugasio svjetlo?

Nema struje u zajedničkim prostorijama na Blatinama! Izgleda da je nemilosrdni HEP isključio struju zbog neplaćanja.
Svi su se u ponedjeljak navečer i doslovno upitali: Tko je ugasio svjetlo?
Uskoro više...

- 00:13 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 05.11.2010.

Breaking news: Plenković potpisao za Brda!!!

Zdenko Plenković (ELO 2388) igrat će dogodine za Š.K. Brda!
Nevjerojatna vijest "procurila" je iz restorana Ino u Kaštelima gdje su se odvijali tajni pregovori najužeg klupskog vrha s mladim Splićaninom. Podsjetilo je to na ona vremena kad su u Hajduk dolazili veliki igrači, a pregovori se odvijali na tajnim lokacijama.
Tako je bilo i ovog puta s Plenkovićem, a pregovori su nakon ukusne teletine i bijelog vina tekli kao podmazani. Ujedno su to i svi detalji dostupni javnosti, sve ostalo u domeni je poslovne tajne.
Inače, saga o Plenkijevom dolasku na Brda proteže se već tri godine, kad je taj iznimno talentirani ali i dokazani igrač odbio ponudu predsjednika Bužančića. Puno je vremena od tada prošlo, svi su malo stariji i iskusniji, a i okolnosti su se promijenile. Brđani su od treće ušli u prvu B ligu, a i Plenković je doživio neugodna iskustva s bivšim klubom.
Već nekoliko tjedana šuška se o "novoj ljubavi" Plenkija i Brđana, pa je bilo po onoj "gdje ima dima ima i vatre". U svakom slučaju Brđani su dobili veliko pojačanje u borbi za opstanak iduće sezone. Iako, s takvim "predatorom" na trećoj tabli ni velike ambicije nisu isključene. Ali do tada ima puno vremena, a na kapetanu Krniću su slatke brige, da složi momčad kako najbolje zna:
- Došao je Plenki? Odlično! Hmm, sad moram pomaknuti sebe s treće na šestu, bila je prva kapetanova reakcija na vijest o dolasku Plenkovića.
Po okončanju pregovora predsjednik Bužančić obećao je po besplatno piće (jedno!) svim članovima kluba već večeras u zajedničkim prostorijama na Blatinama.
I tako je dolaskom "straha i trepeta dalmatinskih šahovskih arena" zaključena još jedna povijesna pričica iz Š.K Brda.
Uskoro i prve reakcije...









- 14:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 03.11.2010.

Sjednica upravnog odbora Š.K.Brda: Tihomir Bužančić kandidat za predsjednika Županijskog šahovskog saveza!

Prva sjednica Upravnog odbora Š.K.Brda održana je u utorak navečer u zajedničkim klupskim prostorijama na Blatinama. Među četiri točke dnevnog reda najvažnija je bila ona o eventualnoj kandidaturi predsjednika Bužančića za mjesto predsjednika Županijskog šahovskog saveza.
Nakon kraće rasprave jednoglasno je odlučeno: Neka se kandidira!
Tako će na predstojećoj skupštini, navodno za otprilike mjesec dana, Tiho biti kandidat za tu funkciju. U raspravi se postavilo i pitanje da li je to klubu uopće potrebno, jer Brđani imaju dovoljno i svojih briga.
Naime, brizi o prvoj momčadi pridodala se i skrb za drugu ekipu koja je doživjela meteorski uspjeh i plasirala se u 2. ligu za iduću sezonu. Krajem godine formirat će se definitivni sastavi obaju ekipa, a u siječnju sve igrače treba i registrirati. S radom je krenula i šahovska škola, a Brđani su pokrenuli i turnir županijskih klubova, svake prve nedjelje u mjesecu. Uz to Brđani organiziraju i službeni "cuger" svakog petka, pa posla u klubu ima i previše.
Ipak je odlučeno da se predsjednik kandidira jer je opći zaključak kako klubova u županiji ima puno, igrača "ko u priči", a šah se malo igra. Tiho ima ideje kako će se povećati broj natjecanja, a sve će predstaviti na predstojećoj skupštini.
Na prvom sastanku pojavili su se uz članove uprave i brojni ostali članovi kluba, između kojih i braća Matas. Oni su zajedno s predsjednikom spojili struju u prostor A1, kojeg je HEP isključio iz elektromreže, i osvijetlili prostoriju reflektorima. Tako će se u nedjelju bez problema odigrati drugi turnir županijskih klubova.
Blizanci Matas pred osnivanjem su novog kluba, "Neslanovca", kao što su se svi složili, bratskog kluba Š.K.Brda.
Iako neki misle kako su "braća" u zavadi s Brđanima, to je daleko od realnosti, što potvrđuju i događanja od utorka. Zdrave i Mlađo su osim toga osnivači Š.K.Brda, i unatoč nekim razmimoilaženjima u kriterijima što je važnije, rezultat u meči ili kasnije nadoknađivanje kalorija, uvijek će biti članovi i prijatelji kluba.

- 09:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #