Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

ponedjeljak, 25.10.2010.

"Brda 2" u drugoj ligi!!!

Druga momčad Š.K. Brda plasirala se u 2.Hrvatsku šahovsku ligu!
Senzacionalan rezultat kojem se malo tko nadao izborili su mladići s periferije u posljednjem kolu u Stobreču, odigravši s domaćim "Epetiumom" neodlučeno, 3:3.
Neviđena drama događala se u posljednjem kolu 3. lige - skupina jug.
Brđani su igrali derbi u Stobreču, a pobjeda je i jednima i drugima značila plasman u viši rang.
Brđanima je bilo dovoljno i neodlučeno ako Klis ne pobijedi Sveti Vid iz Privlake u meču koji se istovremeno igrao na Klisu.
Nakon sata igre u Stobreču, među Brđanima šok i nevjerica, Epetium je poveo 2:0!
Kapetan Brđana, Tomić-Potrebuješ krivo je prijavio sastav i zamijenio svoj položaj u ekipi sa Saratlijom. Sudac meča, Denis Brulić, inače član prve momčadi Brda nije prije meča provjerio sastave, baš kao ni kapetan Brđana i kad je nakon sata igre primijetio grešku, nije mu preostalo ništa drugo nego da kontumacira dva igrača gostiju.
Paradoks je da su i Tomić i Saratlija u tom trenutku imali sjajne pozicije. Tomić je stisnuo Juru Radomilju koji je razmišljao više od 40 minuta za potez, a Saratlija je imao pješaka više i praktično dobijenu poziciju.
Bez obzira na sve, Stobrečani su poveli 2:0 i plasman u 2.ligu činio se teško dostižnim.
Ipak, nadu su davali Kalinski na prvoj i Šekelja na šestoj tabli koji su stajali puno bolje. Čalija je na drugoj imao malu prednost, dok je Lovrić na petoj ploči stajao jednako protiv doktora Knezovića.
Uskoro su njih dvojica remizirali, a ni Čalija nije uspio iscijediti više od pola boda protiv Dropulića. Nakon dva sata igre Epetium je vodio 3:1 i Brđanima su trebale dvije pobjede.
Uskoro je Kalinski vratio nadu pobjedom nad Jokićem. Kruno je potpuno nadigrao protivnika odigravši otvaranje u stilu starih majstora, te na kraju s nekoliko udaraca skuhao kuharu Jokiću mat.
Ostali su Šekelja i Simunić. "Šeki" je imao kvalitet više, ali i puno tehničkih problema do dobitka. Oko stola skupili su se i jedni i drugi, a Stobrečane je Simunićev remi vodio u 2. ligu.
Šekelja je odigrao maestralno u punom smislu riječi, podsjetivši na dane kad je bio jedan od najtalentiranijih omladinaca na ovim prostorima. S kvalitetom više igrao je aktivno, iz poteza u potez gurao suparnika u pasivnu obranu. Simunićeva pozicija slomila se na kraju sama od sebe, a Brđani su odmah počeli nazivati Klišane da čuju njihov rezultat protiv Privlake. Nakon sat i pol vremena stigla je i službena potvrda, Klis je izgubio 4:2 i slavlje na Blatinama moglo je početi.
Predsjednik Bužančić naručio je 6 jumbo pizza i nazdravio pobjednicima.
Novi drugoligaši igrali su tijekom sezone u sljedećem sastavu:
- Krunoslav Kalinski, Zvonimir Čalija, Davor Saratlija, Zlatko Tomić- Potrebuješ, Marko Lovrić, Marko Šekelja, Ivan Vranković, Zdravko Matas, Mladen Matas.

- 01:18 - Komentari (25) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.10.2010.

Brđani drugi na svom prvom turniru

Momčad "Faganel" pobjedila je na prvom ekipnom brzopoteznom turniru u organizaciji Šahovskog kluba Brda na Blatinama. Za "ptičice" su igrali Plenković, Biliškov, Jurić i Vukušić. Druga je bila ekipa "Brda 1", u sastavu Brulić, Ćurić, Ivić, Meštrović, Bužančić".
Mrtva trka trajala je do posljednjeg kola, obzirom da su i jedni drugi pobjedili sve ostale momčadi, a međusobno odigrali neodlučeno. Na kraju su ipak "ptičice" slavile zbog boljih dodatnih kriterija.
Turnir je inače odigran u spektakularnoj atmosferi, a već na prvo okupljanje stiglo je 10 ekipa, s više od 50 šahista iz cijele Dalmacije!
Bile su tu dvije momčadi Brđana, pa već spomenuti "Faganel", "Mravince Dalmacijement", "Epetium", "Omiš", "Pepe sedlar" iz Kaštela, "Bačvice", "Aržano" i "Neslanovac".
Nagrade su bile skromne, ali zato su učesnici uživali u fažolu koji je također pripremljen u organizaciji Š.K. Brda.
Predsjednik Bužančić, oduševljen viđenim, najavio je kako će se ovi turniri održavati jednom mjesečno, a Brđani će uskoro i usavršiti detalje kako bi se gosti osjećali što ugodnije.
Jedina mrlja na prvom turniru bilo je nepojavljivanje šahovskih klubova "A1" i "Mornar", koji dijele zajedničke prostorije s Brđanima.
Zaista nikome nije jasno zašto se nisu pojavile i ekipe ova kluba, iako su rukovodstva znala da se turnir odigrava.
Bilo je primjerice otužno gledati kako članovi "Mornara" igraju za ostale ekipe.
Tako je Olić igrao za Aržano, Jurić za "Faganel", Neno Šarić za "Bačvice" i tako dalje.
Zaista je sazrelo, sazorilo vrijeme da se "Mornar" i "A1" trgnu, da se rukovodstva ostave "ego tripova" i počnu zajednički s Brđanima djelovati u interesu šaha i šahista.


- 23:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #