Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

četvrtak, 19.08.2010.

Bit će džeparca - 450 kuna po glavi!

Na još jednom u nizu sastanaka klupske vrhuške "predsjednik-sportski direktor-kapetan", odlučeno je da igrači dobiju džeparac za ligu, i to 50 kuna dnevno po igraču!
Potpuno neočekivani prevrat, jer se do nekidan o džeparcu pričalo kao o metafizičkoj kategoriji.
I kad su već sve lađe potonule, a igrači se zatvorili u tame svoje kože i razmišljali kako preživjeti u Solarisu devet dana, iz tame je iskočio - a tko drugi nego predsjednik. Rekao je kako je ionako posudio novac za smještaj u hotelu, te odlučio posuditi par tisuća kuna više, a sve u cilju što bolje atmosfere u ekipi i zadovoljstva prvotimaca.
Odluka je logično dočekana euforično. Bilo je komentara u stilu " e ovo nam je leglo ko šaka na oko" i slično.
Tako će prvotimci moći sebi platiti u hotelu veliku kavu s mlijekom(12 kuna!) i pokoje pivo kao okrjepu nakon partije.

- 16:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 03.08.2010.

S predsjednikom na kavi

Kapetan i sportski direktor Brda posjetili su ovog utorka predsjednika Bužančića na njegovom radnom mjestu. U obližnjem kafiću, uz kave s mlijekom i čaše vode klupska je vrhuška razradila plan smještaja na predstojećoj ligi.
Definitivno je odlučeno da će kompletna momčad (osam igrača) biti smještena u hotelu. Stranci, Ibro i Berczes će u jednokrevetne, a svi ostali u dvokrevetne sobe. Raspravljalo se i o aktualnoj, teškoj, na momente i katastrofalnoj financijskoj situaciji u klubu. Konkretnih rješenja nema na vidiku, ali klupsko vodstvo uvjereno je da će kao i do sada uspjeti prevladati sve teškoće. Tako je odlučeno i da igrači na ligi neće dobiti ni kune džeparca, osim ako se kojim čudom ne pojavi neki sponzor u idućih mjesec dana. Potvrdit će se ona lanjska, da na ligi "prva ekipa diše na škrge"!
Bez obzira na nedaće, momčad je homogenija no ikad i jedva čeka da istrči na teren. Fizičke pripreme su pri kraju, a uskoro slijedi teoretski dio. Tako je predsjednik najavio već ovog tjedna početak niza sastanaka na kojima će glavnu riječ imati kapetan Krnić. Objasnit će kapetan svima ponaosob kakvo se ponašanje od njih očekuje, kako za tablom, tako i za šankom.

Na košarkaškom terenu ništa novo, kapetan i sportski direktor u utorak navečer rutinski su uz pomoć jednog umirovljenika svladali trojicu mladića s elegantnih 5:0.
Danas će spomenutog umirovljenika zamijeniti "ludi presretač", pa se očekuje još veća dominacija šahista na terenu.
Inače, u sportskom centru na Brdima kruže glasine da se pojavio košarkaš s nadimkom "Dr.Jackyll". Navodno gazi sve redom, pogađa iz svih pozicija, itd. Kažu doduše da ne može zakucati jer nema dobre patike.
Šahisti Brda još nisu sigurni tko je on, ali se nadaju da na terenu neće osjetiti njegov bijes.





- 17:41 - Komentari (11) - Isprintaj - #