Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

četvrtak, 29.07.2010.

Pripreme u punom jeku

Zahuktale su se pripreme Brđana za skorašnji nastup na 1.B ligi. Kapetan momčadi, MK Ivan Krnić prepustio je za početak igračima samostalno pripremanje, nakon čega slijede zajednički sastanci na kojima će se taktika izbrusiti do najsitnijih detalja. Igrači su s velikim veseljem prionuli pripremama, svatko na svoj način, ovisno o osobnim afinitetima. Neki su početak bazirali isključivo na fizičkom dijelu priprema pa svakodnevno plivaju ili još češće, igraju košarku. Drugi rade na svom repertoaru, treći pokušavaju skinuti višak kilograma, misleći valjda da će tako biti uspješniji u Solarisu od 4-13. rujna.
- Neka nitko ne misli da mu je mjesto u ekipi osigurano, rekao je kapetan Krnić, te dodao kako strogoću neće trenirati samo na strancima, Ibri i Berczesu.
Predsjednik Bužančić sve to gleda iz drugog plana, ali s velikim optimizmom, i za to vrijeme pokušava izvući klub iz recesije doslovno "noktima i zubima".
Posljednje informacije kažu kako problema neće biti, te kako će igrači biti smješteni u najvećem komforu u Solarisu, kako i priliči ekipi koja je lani suvereno poput tornada razbucala konkurenciju u drugoj ligi i na kvalifikacijama.
A na košarkaškom terenu na kojem i dalje dominira "košarkaški lobby", sve je življe. Počeli su dolaziti i članovi druge ekipe koji kao i u šahu još pomalo kaskaju nad klupskom elitom. Ali imaju volju, to je najvažnije.
Vratio se s ljetnih priprema i Vjekoslav Biliškov, zamjenik predsjednika Stegovne komisije Š.K.Brda, i što je manje važno, igrač Š.K. Bibinje.
Vjeke nije bilo mjesec dana, ali se uklopio ko da je jučer otišao. Najbolje se na terenu slagao s kapetanom Krnićem, taj tandem bio je u srijedu navečer nesavladiva prepreka za sve na terenu.

Zbog sve većeg broja poziva i zahtjeva za objašnjenjem što se to događa na košarkaškim terenima Sportskog centra Brda, dužni smo čitateljima pojasniti košarkaške aktivnosti članova i prijatelja kluba.
- S košarkom se počelo prije četiri-pet ljeta, a igrali su: Krnić, A.Šarić, Ivić, Šušak, Armanda, Biliškov, Saratlija, Kapitanović, Lovrić i mnogi drugi. Nekoliko puta došao je i Ivan Šarić, kao i sadašnji kapetan druge ekipe, Zlatko Tomić Potrebuješ, koji je jednom doveo i svog psa, inače čistokrvnog dobermana. Privezao ga je za klupu, a unatoč vrhunskoj dresuri, pas je stalno mrko i u stavu "pojest ću te" gledao Tomićeve čuvare pod obručima. Legenda kaže da je Tomić tog dana bio najbolji na terenu.
Vjerovali ili ne, jednom je zaigrao i sam predsjednik! Njega se nije "milovalo" u igri, pa je shvatio da mu ipak bolje ide logistika.
I malo pomalo, ekipa se osipala. Neki su otpali zbog ozljeda(Saratlija), neki su počeli rjeđe dolaziti zbog poslovnih obveza i drugih aktivnosti, a najčešće je na terenu bila trojka Krnić-Šarić-Ivić. Njih trojica postali su uskoro pravi vladari tog inače vrlo popularnog sportskog centra. Pobjeđivali su sve, i staro i mlado, i amatere i profesionalce, a nakon nekog vremena nitko od mladića koji inače treniraju košarku i dolaze na taj teren nije želio igrati protiv ove trojke.
Naime, na teren su u večernjim satima dolazile tinejdžerke gledati svoje ljubimce(ne naše junake, naravno), i mladićima nije bilo drago slušati poruge nakon serija poraza od "sijedog, debelog i onog s cvikama", kako su ih u početku nazivali.
I tako se u nedostatku pravih protivnika opet počelo s šahovskim obračunima na košarkaškom igralištu. Počeo je dolaziti mladi Josip Meštrović, zatim Miroslav Koludrović(u daljnjem tekstu Jackson), vratio se i Biliškov, tu i tamo dođe i Šuki i sad na terenu opet sve pršti.
Obzirom da je trojka Krnić-Šarić-Ivić prejaka za ove druge, onda se parovi moraju pomiješati. Upravo tu i nastaju najveći problemi. Svađu je nemoguće izbjeći ma koliko se trudili, ali na kraju ipak sve završi s analizom i pivom u birtiji "Šušur".

- 15:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 23.07.2010.

ŠAHOVSKA SIMULTANKA NA 100 PLOCA - BAČVICE 2010

Pod pokroviteljstvom grada Splita i Turističke zajednice grada Splita,
Bačvice plaža d.o.o i ŠK "Bačvice" povodom dana Oluje organiziraju
tradicionalnu simultanku,

ŠAHOVSKA SIMULTANKA NA 100 PLOCA - BAČVICE 2010

Sudjeluju velemajstori:
Mladen Palac, Robert Zelčić, Ante Brkić i Ante Šarić

Mjesto održavanja: Split - kupalište BAČVICE
Datum: 09.08.2009 u 17 sati

Pozivamo sve šahovske zaljubljenike da svojim prisustvom/sudjelovanjem
podrže ovu šahovsku manifestaciju!

Čitavu manifestaciju pratit će poznata klapa, plesačice kao i prigodni domjenak.

S poštovanjem,
ŠK "BAČVICE"
Predsjednik
Prof. Mijo Perić

- 16:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.07.2010.

Brđanska skupština

U Šahovskom domu na Blatinama održana je 1.srpnja izborna skupština Š.K.Brda.
Novi-stari predsjednik je Tiho Bužančić, izabran jednoglasno kao i prvi put, prije skoro četiri godine. Na skupštini se okupilo 20 članova kluba te Jozo Barać kao klupski prijatelj i predstavnik Š.K.Mornar.
Nakon skupštine održano je i drugo svečano otvaranje prostorija na Blatinama, a za koji dan očekuje se i navala šahista u zajedničke prostorije. Čeka se naime da profunkcionira šank, prijeko potreban u ovim vrućim danima.
Brđani su inače krenuli u pripreme za ligu koja počinje za točno dva mjeseca. David Berczes uspješno je registriran i igrat će na drugoj tabli. Tako je odlučio kapetan Krnić, pa će Brđani u 1. kolu najvjerojatnije istrčati u slijedećem sastavu:
1.Šarić
2.Berczes
3.Brulić
4.Šušak
5.Ivić
6.Katavić
Rezerve su Ćurić i kapetan Krnić

Obzirom da su u posljednje vrijeme neki članovi druge momčadi "grintali" da se samo prva momčad pojačava, velikodušni predsjednik odlučio je i njima udovoljiti. Tako su za drugu momčad potpisali iskusni Marinić Kragić i mladi Josip Meštrović, velika nada Brđana u godinama koje dolaze. Kapetan ekipe, Zlatko Tomić, uvjereni smo, na radnom mjestu u metropoli zadovoljno trlja ruke i kuje planove za jesenski prodor u vrh 3.lige.
I tako, dok u klubu vladaju sloga i sklad, na košarkaškom igralištu u Sportskom centru Brda pojavila se skupina koja navodno rovari protiv određenih struktura u Š.K. Brda. Radi se o stanovitom "košarkaškom lobbyu", a motivi su im zasad nepoznati. Zato je predsjednik Bužančić dao nalog novoizabranom predsjedniku Stegovne komisije Mladenu Kapitanoviću da što prije ispita događaje na košarkaškom igralištu.

- 10:27 - Komentari (8) - Isprintaj - #