Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

ponedjeljak, 31.05.2010.

Kup nije naš, ali Berczes je!

Brđani su posljednja tri kola na Kupu izgubili i s odličnog 6. mjesta pali na 22. na kraju. Rezultat svakako nije na razini igre koju su igrači pokazali, ali u baš svakom meču bilo je puno peha i dekoncentracije u završnici. Slijedi kratka rekapitulacija po tablama:
Brulić 1,5/6
Ivić 3/6
Šušak 2,5/4
Katavić 3/6
Ćurić 1/1
Tko se malo bolje udubio u rekapitulaciju shvatio je da nedostaje jedna partija. "Krivac" je v.d. kapetana na Kupu, FM Ivić, koji je u posljednjem kolu zaboravio opet prijaviti izmijenjeni sastav. Tako su Brđani u meč s Juniorom u posljednjem kolu krenuli s 0:1. Ali vodstvo Riječana nije dugo trajalo jer je baš Ivić već nakon petnaestak minuta izjednačio rezultat. Protivniku je naime zazvonio mobitel i pravda je bila zadovoljena.
Kup je dakle već prošlost, a sam rezultat ozbiljno je poljuljao 1.B-ligaške ambicije Brđana. Uprava kluba sastala se već dan po povratku momčadi, a predsjednik je naložio hitno pronalaženje još jednog pojačanja za ligu, naravno u striktno određenim financijskim relacijama, sukladnim recesiji u kojoj se klub nalazi.
Problem je riješen brzo i efikasno, a rezultat je upravo nevjerojatna vijest koja se sluti iz naslova.
Za Š.K.Brda igrat će na ligi mađarski velemajstor David Berczes!
Berczes ima ELO 2519 plus 19 poena u rezervi i veliko je pojačanje za klub. Tako je ekipa za ligu sad kompletirana i opstanak je realnost.
Evo igrača koji bi trebali nastupiti u Solarisu od 3-12. rujna:
1. Šarić Ibro
2. Berczes David
3. Brulić Denis
4. Ivić Mateo
5. Šušak Željko
6. Katavić Borivoj
7. Ćurić Dražan
8. Krnić Ivan (kapetan momčadi)

p.s. pogledajte malo bolje koga traži FBI na slici u lijevom gornjem kutu

- 08:42 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.05.2010.

Uživo s Kupa: Brda u samom vrhu!

Šahisti Brda sjajno su startali u ovogodišnjem finalu Kupa Hrvatske. U prvom kolu pobijedili su izravne konkurente u ovogodišnjoj 1.B ligi, "Mladost" iz Ernestinova s 4:0!
Bila je to, vjerovali ili ne, rutinska pobjeda. Nakon sat i pol bilo je 2:0, a Šušak i Katavić deklasirali su suparnike. Ivić se donekle mučio sa Šašvarijem kojeg jedan član klub naziva "Šašovićem", ali je na kraju ipak dobio. Protivnik je izjavio da je igrao brzo jer je želio još jednom otići na kupanje?!
Debitant u ekipi Brda opravdao je epitet "pojačanja". Pobijedio je stanovitog Tomerlina i zaokružio visoku pobjedu.

U drugom kolu namjerili su se Brđani na prijatelje iz Mravinaca. Bilo je gusto, u nekim detaljima i dramatično, ali mladići sa splitske periferije nisu uspjeli izbjeći poraz. Završilo je 1:3, a o detaljima poraza ćemo drugom prilikom, što znači nikad.
Usprkos porazu Brđani su bili deseti, a slijedio je obračun s još jednim konkurentima iz 1. B lige, Dubrovčanima.

Krenulo je remijima, prvo Brulić s Galićem, a potom i Ivić s Benderom. Osdtali su Šuki i Kata, koji je u ranoj fazi odbio remi Ivankoviću. Činilo se u početku da će Šuki "rastaviti" svog protivnika na proste faktore, ali je usprkos kvalitetu za pješaka Šuki iskusno remizirao. Ali tek kad je vidio da je Katavić u krasno igranoj partiji nadigrao Ivankovića.
Kata je rutinski prednost pretočio u bod i Brđani su pobijedili!
U petak slijedi obračun na četvrtom stolu s Đakovom, ekipom iz 1.A lige. Brđani su trenutno osmi, a pobjedom bi penetrirali u sam vrh.

- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 08.05.2010.

3. HŠL - JUG

Rezultat naše ekipe u 3. kolu

Natjecanje: 19. EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU, ožujak - studeni 2010., III. SENIORSKA ŠAHOVSKA LIGA - JUG
Datum: 8.05.2010
Ekipa (domaćin): ŠK "Brda", Split Kapetan: Čalija, Zvonimr
Ekipa (gosti): ŠK "Knin", Knin Kapetan: Kustura, Josip

1. Kalinski, Kruno - Mandarić, Ante +:-
2. Čalija, Zvonimir - Kustura, Josip 0:1
3. Tomić-Potrebuješ, Zlatko - Vasiljević, Branko 0:1
4. Matas, Zdravko - Totić, Željko 1/2
5. Lovrić, Marko - Delać, Josip 1:0
6. Šekelja, Marko - Piplica, Igor +:-
Konačni rezultat: 3,5:2,5

Početak: 15:00
Završetak: 18:00

Primjedbe: Piplica i Mandarić nisu došli na meč!

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.05.2010.

Županijsko prvenstvo u punom jeku

Županijsko prvenstvo zahuktava se iz dana u dan. Smjenjuju se radost i tuga u Časničkom domu na Poljudu, a svaki dan donosi obračune starih protivnika i prijatelja. Tako su se primjerice u 2. kolu u "majci svih derbija" sastali Sunara i Šimović. Prekaljeni borci i stari šahovski prijatelji odigrali su do sada sigurno tisuće brzopoteznih partija i odradili tisuće sati šahovskih priča i analiza. Ali, u partiji nije bilo brzog remija! Bila je to bitka dvojice starih gladijatora, a nakon višesatne bespoštedne borbe pružili su ruku jedan drugome i ipak remizirali. Nakon tri kola obojica stoje sjajno, imaju po dva i pol boda. Inače, u sjeni borbe favorita na prvenstvu se vodi pravi mali rat za veteranske nagrade. Nekoliko starijih igrača "pikira" na, za umirovljenike odlične nagrade.


PARTIJE

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 01.05.2010.

Breaking news: Još ništa od Blatina!!!

Održan je prvi sastanak u vezi najavljenog ulaska Š.K. Brda u prostorije na Blatinama.
U subotnje jutro našli su se Rato Petrov, Tiho Bužančić, Mateo Ivić i Denis Brulić na kavici u kafiću u blizini prostorija. Nakon sat i pol vremena prelijevanja iz šupljeg u prazno i obratno, iskristalizirali su se sljedeći zaključci.
Šahisti Brda naime ne mogu ući u prostorije dok Grad na neki način ne valorizira ulaganja A1 u prostorije na Blatinama.
Stav je to čelnika A1, a u prevedenom značenju bi trebalo značiti da Grad financijski pomogne klubu.
Tako je zapelo na prvom koraku, iako se još prije par dana sve činilo blistavim. Mate Krolo, predstavnik grada, rekao je na zajedničkom sastanku kako Brđani mogu ući i kako je Š.K. Brda potpuno ravnopravan s ostala dva kluba. Predstavnici A1 nisu se tada bunili i Krolo je otišao u uvjerenju da je obavio posao. Ali, kako na svijetu "samo mijena vječna jest", mišljenje je promijenjeno i Rato je obavijestio Tihu da nema ulaska dok se ne riješi gore navedeni problem.
Odmah je nazvan Krolo i najavljena je nova runda pregovora.
Uskoro više...

p.s. Još jednom molim, bez uvreda u komentarima ili će administrator stupiti u akciju...

- 13:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #