Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

utorak, 28.04.2009.

Kako se kalio županijski kup

Spektakularan uspjeh momčadi Brda i ulazak u finale Kupa proslavljen je burno, kako i priliči. Generacijama će se ispredati priče o sva tri meča u kojima su Brđani redom pobjeđivali Vis, Epetium i Makarsku. Posebno je napeto bilo prije posljednjeg kola u kojem su se ogledali Brda i Makarska. Domaćima je bilo dovoljno i 2:2, a gosti su tražili minimalnu pobjedu. Početak domaćih bio je uraganski. Zvonimir Vukušić raznio je protivnika već za 15-ak minuta i Brda su povela. Na ostala tri stola viđena je velika borba. Ivić je solidno stajao protiv Matkovića, Čurić je imao kvalitet manje s Jerkovićem, a Kata je bio nešto lošiji protiv Vujčića. Napetost je dostigla vrhunac kad je Ivić u potezu previdio cijelu figuru. Činilo se da će domaći teško do neriješenog rezultata, ali Čurić je odjednom penetrirao u poziciju protivnika, pojeo hrpu pješaka i na kraju izveo "matažu". Brda su stigla do "dvice" i slavlje je moglo početi. Usput je i Kata remizirao i bilo je to konačnih 2,5:1,5!
Brđani su u tri meča osvojili 8,5 bodova, po pločama Ivić 2,Čurić 2,5, Katavić 1,5 i Vukušić 2,5 iz 3.
Dojam je ipak da je presudio upravo veliki Zvonimir. Nakon što je u prvom kolu remizirao u dobivenoj poziciji s Jovom Milosavljevićem, svi su očekivali da će Zvone zatražiti predah. Ali dogodilo se upravo suprotno, Zvone je zatražio da ostane u ekipi i obje preostale partije dobio u ljepoticama. Tako je poslao najljepšu pozivnicu kapetanu 1.momčadi Z.Matasu da na njega može računati i u najtežim mečevima.



- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.04.2009.

Brda osvojila županijski kup

Nakon krajnje neizvjesnih susreta sk Brda osvojila su županijski kup i plasirali se na finalni kup koji će se održati u hotelu Solaris.Ekipa je nastupila u sastavu : Ivić.Ćurić.Katavić.Vukušić,Tomić i Kalinski. Izostao je GM Krnić zbog radnih obaveza dok je Šuki oročio rating kod Raifasen banke na tri mjeseca. Najviše zasluga za osvojeno prvo mjesto pripada gospodinu Vukušiću. On je veoma oštrom igrom u ranoj fazi partije prisiljavao protivnike na predaju. Svi se pitaju kako je došlo do transformacije od bojažljivog remizera do agresivnog predatora. Evo i odgovora gospodina Vukušiča= Ne želim da me zovu dotore, odlučio sam biti u vrhu hranidbenog lanca, remi nedam nikome ,ni brači Matas ni velemajstorima u Solarisu. Na b turniru A 1 mnogi će se pitati, tko je izgasio svjetlo= Izgleda da su dugogodišnji teški radni uvjeti ( velika vručina i buka ) maksimalno očvrsnuli ovoga momka.

- 19:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 18.04.2009.

Brda express

Ekipe šk.Brda u novoj sezoni krenule sa pobjedama.Brda2 sigurnom igrom pobijedile Sv.Vid Privlaka2 4,5--1,5 Najbolja partija kasnije prozvana "Vječno zelena"odigrao je M.Kapetanović(Tales) GM Krnić se pohvalno izrazio o kvaliteti igre crnog::headbangNakon veličanstvene pobjede Tales je izjavio da napokon može objesiti kopačke o klin.Jedini poraz doživio je Gagonutkoji je u dobijenoj poziciji grubim previdom usrećio i produžio život najjačem i najstarijem igraču ekipeSv Vid Na povratku doma ekipa je svratila u ugledni restoran gdje je još jednom potvrdila svoju učinkovitost.Brda1je također imala uspješan start u2ligi jug gdje je zabilježila 3pobjede Ekipa je igrala sa puno vjere u svoje snage ali se mora priznat da je božica Caissa bila na njihovojstrani.Najbolji pojedinac je Katavić sa 100%učinkom.Svako kolo imalo je svoje heroje ali je najteže bilo u 3kolu kad je Šukinjamiuspija spasit izgubljenu poziciju i osigurat ekipi meč bodove.Ekipni duh se osjećao na svakom koraku a najviše u hotelskom restoranu gdje je nastupila i Torcida Brda(Tales-Matas M etc..)koja je svojim prisustvom tjerala igrače da daju svoj maksimum.Na B turnirunjamizajednički su pobijedili Šuki Ivić a na C turnirupartypobjednikom su proglašene četvorke(M..Z..Matas)Ekipa Brda sad može mirno uživat u ljetnim radostima i čekat plodnu jesen !!!

- 12:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 04.04.2009.

LIVE iz Zadra: Brda upisala povijesnu pobjedu!

Momčad Brda pobijedila je u svom prvom nastupu u 2.ligi. "Žrtva" je bila momčad Svetog Vida iz Privlake, a Brđani su pobijedili 4:2, na krilima sjajnih Šuška, Krnića i Katavića. Oni su pobijedili, Ivić i Tomić remizirali, a Čurić izgubio. Popodne se igra s Visom, a u nedjelju s Casperom. Momcima s Brda stigla je i podrška. Došli su naime Mladen Matas i Mladen Kapetanović koji neumorno prate svaki potez svojih ljubimaca. Naravno, prate i njihovo ponašanje "van terena", a posebno u hotelskom restoranu.

- 11:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #